Wordpress Nettside Sikkerhet - Tips Til Å Sikre Ditt Nettsted

WordPress Nettside Sikkerhet – Tips Til Å Sikre Ditt Nettsted

WordPress nettside sikkerhet er et tema ikke så mange tenker over, men det er veldig viktig, så jeg anbefaler deg å få med deg tipsene mine under. Det har med årene blitt et økende antall hackerangrep av WordPress nettsider og dette skyldes WordPress sin popularitet. I tillegg til den økende interessen for blogging, som har vokst betydelig de siste årene i hele verden.

Hvis du vil forbedre WordPress-sikkerheten på nettsiden din, anbefaler jeg at du følger de 5 tipsene nedenfor. De er ikke avanserte, så selv en WP-nybegynner skal kunne finne ut av det. Ellers kan du alltid sende meg en melding, så kan jeg selvfølgelig hjelpe deg videre med dette.

1) WordPress oppdateringer

wordpress nettside sikkerhet
Alltid husk å holde din WordPress installasjon oppdatert.

Hvis du har installert mange plugins, temaer osv. Som ikke er oppdatert, kan det fort oppstå noen sikkerhetshull som ondsinnede hackere kan bryte seg inn i og få tilgang til nettsiden din. Derfor er det viktig at du som nettstedseier holder alt av plugins, temaer og WordPress oppdatert. Det påvirker også wordpress-lastetiden din. Det kan også være lurt å være gjerrig når det gjelder valg av plugins. Hvis du har overflødige plugins, bør du slette dem.

2) Valg av webhotell for WordPress nettside

Jeg anbefaler å bruke syse eller siteground som webhotell, som jeg har brukt selv i mange år. De inkluderer daglig sikkerhetskopiering og 99,99% oppetid på serverne deres. Prisene er veldig rimelige, og kontrollpanelet deres er brukervennlig. Støtten du får er effektiv og kompetent, i tillegg hjelper de også så godt de kan nå hvis du blir hacket, selv om det er ditt eget ansvar å holde sikkerheten i orden. Det å ha et raskt webhotell er også viktig for søkemotoroptimalisering av WordPress nettsiden din.

3) Valg av WordPress brukernavn og passord

Mange bruker faktisk ofte bare «admin» som brukernavn. Det er dumt og en enkel måte å bli hacket på senere. Derfor anbefaler jeg at du kommer på noe helt unikt og som ingen kan gjette seg frem til. Navnet «admin» er altfor vanlig.

Passordet ditt bør heller ikke noe med din personlige informasjon eller virksomheten din å gjøre. Bruk store og små bokstaver og diverse tegn – du vil være godt dekket. Jeg anbefaler også at du endrer passordet ditt regelmessig. Spesielt hvis du gir tilgang til flere brukere på din WordPress nettside.

For å logge seg på WordPresss adminpanel må en hacker ganske enkelt knekke et brukernavn og passord. Så tenk alltid nøye gjennom dette punktet hvis du vil forbedre WordPress-sikkerheten din.

4) Installer Wordfence

Wordfence-plugin er den mest nedlastede sikkerhetsplugin for WordPress-nettsteder. Wordfence har en håndfull smarte funksjoner når det gjelder WordPress-sikkerhet. I tillegg er den enkel å bruke, så du trenger ikke være en teknisk hai for å bruke den. Å installere Wordfence vil øke sikkerheten din betydelig. Følgende funksjoner inkluderer: inkluderer:

– Du mottar en e-post hver gang en bruker logger seg på nettstedet ditt. Her kan du se bruker-IP, brukervertsnavn og brukerkjøring samt brukernavn.

– Hvis noen prøver å logge seg på nettsiden din, kan du se hvilke brukernavn personen har prøvd å bruke.

– Det er mulig å sperre IP-adresser og land fra å forsøke å nå ditt nettsted.

– Wordfence kan kjøre en virusscanning av hele nettstedet ditt, hvor du deretter får en rapport.

– Til slutt kan jeg nevne at Wordfence har en innebygd FireWall.

Det er også en premiumversjon av denne plugin som koster penger.

5) Sikkerhetskopiering – Alltid husk å ta backups av din WordPress nettside!

Hvis du en dag mister alt på WordPress nettstedet ditt, vil du være evig takknemlig for å ha sikkerhetskopiert. Hvis du allerede har et smart backup-system, trenger du ikke å lese dette tipset. Da kan du istedet gi deg selv et klapp på skulderen. Bra jobbet!

Heldigvis kan du automatisere sikkerhetskopien din slik at du ikke trenger å gjøre det manuelt. Ellers glemmer du det bare, og en 3 år gammel sikkerhetskopi er kanskje ikke den mest nyttige.

Jeg kan anbefale «WordPress backupbuddy» for med den kan du både laste ned sikkerhetkopieringene, men også sende de til en ekstern server utenfor ditt webhotell. Det er superenkelt å sette opp, og du velger hvor ofte du vil synkronisere og sikkerhetskopiere. Det finnes riktignok et hav av plugins som kan sikkerhetskopiere for deg, så hvis du bruker noe annet som du synes fungerer greit, så er det selvfølgelig helt topp det.

Dette innlegget er ikke veldig teknisk, da jeg ønsker at det skal være enkelt å skjønne for alle. Uansett kunnskapsnivå. Imidlertid er det flere tekniske ting som også kan utføres, hvis du vil ta WordPress sikkerhet et steg lengre. For eksempel kan du begrense skriverettigheter for filer og mapper slik at du ikke får feil folk inn og roter med sensitive data. Trenger du hjelp med noe av det du har lest om her, er du velkommen til å ta kontakt med meg.

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: