Starte nettbutikk ? Her er de 5 største fallgruvene du vil unngå
starte nettbutikk

Starte nettbutikk ? Her er de 5 største fallgruvene du vil unngå

Å starte nettbutikk i dag er det mange som ser mulighetene med. De fleste starter også nettbutikk opp med liten eller ingen erfaring fra tidligere. Det er i utgangspunktet ikke noe som helst galt i det, alle må jo starte et sted. Likevel er det mange fallgruver å gå i som enkelt kunne vært unngått.

starte nettbutikk

De 5 største fellene mange havner i med å starte nettbutikk er:

1. Troen på at å bruke at hvilken som helst standardiserte nettbutikk maler er godt nok optimalisert for å selge.

Det er helhetlig mange ting som bør og må være på plass for at nettbutikken skal konvertere mest mulig trafikk til salg. Kommer tilbake til dette lengre under.

2. Ingen «om oss» eller «kontakt oss» side i nettbutikken.

Når du har laget en helt ny nettbutikk er det få eller ingen som kjenner til den. Å skrive en god om oss type side, er derfor viktig for at potensielle kunder skal vite hvem de handler oss. I tillegg til at dette er en god plass for å skrive om din bakgrunn og motivasjon for å selge det du gjør. Kanskje bør man også skrive noen avsnitt om historien til produktene og hvorfor disse er så gode, dersom det har relevans.

Har du ikke en «kontakt oss» side eller kun en generisk gmail adresse er det selvfølgelig ikke bra. Sett opp en skikkelig e-post adresse med domenet til nettbutikken.

3. Ingen logo for nettbutikken.

En logo er noe av det aller første dine besøkende vil se når de kommer inn i butikken. Har du kun tekst er det ikke godt nok. Det ser ikke seriøst ut. Heldigvis er det i dag ikke dyrt å få laget en logo.

4. Troen på at det holder å lage en nettbutikk, og at kundene vil deretter komme automatisk.

Det vil de nemlig absolutt ikke gjøre. Selv om du har en nettbutikk som ser fantastisk bra ut, er det kun det første steget. Med tanke på det enorme antallet nettsider som finnes på internett i dag som kjemper om plassen, er du nødt til å drive markedsføring for å nå ut.

5. At du mister fokus på det viktigste.

Å starte nettbutikk er ikke riktig så enkelt som man skulle tro fra starten av. Det er alt det rundt som gjør det litt mer avansert enn man kanskje skulle ønske. Du er nødt til å ha gode leverandører, systemer på plass for levering, kundeservice osv.

Det er fort gjort å miste fokus når det er mange oppgaver som må gjøres. Derfor er det viktig å prioritere de viktigste oppgavene. Dette er å holde kundene fornøyde, gjennom å sørge for at de får det de har bestilt raskt og som forventet. Når du ser at dette fungerer, er prioritet nr. 2 å sørge for at du prioriterer å øke salget, for det er alltid viktigere enn å jobbe med finpussing av f.eks. bilder i nettbutikken din.

Håper du syntes denne artikkelen var nyttig.

Enten du i dag tenker å starte nettbutikk eller allerede har en nettbutikk, men den ikke selger dine produkter godt nok, så kan jeg og mitt team hjelpe deg!
Du kan da enten få levert en fiks ferdig nettbutikk satt opp, som er optimalisert for det viktigste: SALG. Det er alltid det viktigste.

Eller ved en totalt analyse av din bedrift, vil du gjennom salgsstrategier og optimalsering få hjelp til å tjene mer per besøk. Når du først får økt den gjennomsnittlige verdien per besøk, så blir det betydelig enklere å drive lønnsom annonsering hos f.eks. Google og Facebook.

Ser frem til å høre fra deg! 🙂

Ja, jeg ønsker hjelp med nettbutikk

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: