Søkemotoroptimalisering Av Wordpress Nettside - Topp 10 Plugins
søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering Av WordPress Nettside – Topp 10 Plugins

Dersom du driver en wordpress nettside, er dette søkemotoroptimalisering plugins du er nødt til å vurdere å installere om du vil kunne hevde deg SEO messig.

WordPress som plattform har blitt bedre med årene på mange områder. Også når det gjelder søkemotoroptimalisering og hvordan en helt ny WordPress installasjon kommer ferdig satt opp fra «scratch». Likevel holder deg selvsagt ikke å installere en ny WordPress nettside og tro at den organiske trafikken fra søkemotorene vil komme helt av seg selv. I tilegg til et godt innhold på nettsiden din, vil bruken av flere gode WordPress plugins kunne hjelpe deg langt på vei med søkemotoroptimaliseringen din. Under har du en liste med noen av de absolutt mest nyttige og effektive plugins for 2016 i listen jeg kaller:

Topp 10 Plugins For Søkemotoroptimalisering Av En WordPress Nettside:

1. Yoast SEO

yoast seo

Yoast SEO er en av de mest populære og anerkjente WordPress-plugginene for søkemotoroptimalisering (SEO). Det hjelper deg med å forbedre rangeringen av nettstedet ditt i søkemotorer som Google ved å gi deg verktøy og tips for å optimalisere innholdet ditt.

Med Yoast SEO kan du enkelt analysere nøkkelord, generere XML-sitemaps, sette opp meta-beskrivelser og tittelkoder, og mye mer. Plugginen gir deg også en enkel måte å optimalisere innholdet ditt for sosiale medier, slik at det ser bra ut når det deles på plattformer som Facebook og Twitter.

Yoast SEO har en intuitiv brukergrensesnitt som gjør det enkelt for både nybegynnere og erfarne brukere å forstå og bruke. Den har også en rekke avanserte funksjoner for de som vil gå dypere inn i SEO-optimaliseringen.

Alt i alt, er Yoast SEO en kraftig og pålitelig plugin som kan hjelpe deg med å øke rangeringen av nettstedet ditt i søkemotorer og forbedre brukeropplevelsen.

En god guide for oppsett av denne hvis du trenger det, finner du her.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

2. Google XML Sitemaps

google sitemaps

Google XML Sitemaps har blitt oppdatert i mer enn 9 år allerede, og må nevnes i en liste over de beste plugins for søkemotoroptimalisering. Den lager gode XML sitemaps som hjelper søkemotorer å finne og indeksere sidene i din nettside. I tillegg til å gi beskjed til søkemotorene om at du har oppdatert nettstedet ditt.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/google-sitemap-generator/

3. WP Super Cache

wp super cache

Enkel plugin som gjør din WordPress nettside raskere. Og en raskere nettside er alltid positivt for SEO.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/wp-super-cache/

4. SEO Friendly Images

seo friendly images

Dette er også en enkel plugin som gjør det navnet sier: Sørger for at dine bilder har beskrivelser og titler som søkemotorene liker å se.

Et forslag til oppsett ser du under:

søkemotoroptimalisering bilder

Det viktigste er egentlig at bilde for en mer riktig «alt» tittel tekst.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/seo-image/

5. W3 Total Cache

w3 total cache

Hvis du vil ha en enda mer avansert Cache plugin enn WP Super Cache er det denne du skal sjekke ut. Kan være litt overveldende med veldig mange innstillinger, men er alt i alt meget god på det den gjør. Nemlig å gjøre nettsidene dine raskere.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

6. WP Smush

beste wordpress plugin

Dette er en plugin som også gjør nettsidene dine raskere ved helt enkelt å redusere bildestørrelsene (I megabytes).

Du finner den her: wordpress.org/plugins/wp-smushit/

7. All in One Schema.org Rich Snippets

seo og søkemotoroptimalisering

En wordpress plugin som kan forbedre din søkemotoroptimalisering, ved å lage noen gode korte utdrag av hva du vil søkemotorene skal legge ekstra godt merke til. Det kan være ting som bilder av en matrett for en oppskrift, stjernerangeringer osv.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/

8. Broken Link Checker

wordpress søkemotoroptimalisering

Sjekker om nettstedet ditt har linker som ikke lenger fungerer.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/broken-link-checker/

9. SEO smart links

seo smarte linker

En funksjonsrik SEO plugin som blant annet kan automatisk lage linker på gitte nøkkelord, som linkes opp til sider som omhandler det samme temaet. Altså sørge for gode interne linker på nettstedet. Eller den kan automatisk lage utgående linker på nøkkelord som du bestemmer. Dessverre er ikke dette en gratis plugin.

Kan kjøpes her: prelovac.com/products/seo-smart-links/

10. Autoptimize

nettside optimalisering

En brukervennlig cache plugin som gjør nettsiden din raskere på et blunk.

Du finner den her: wordpress.org/plugins/autoptimize/

Håper du finner denne listen nyttig.
Har du kanskje tips eller egne favoritter til WordPress plugins mtp. søkemotoroptimalisering ? Da hører jeg gjerne fra deg.

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: