Markedsføring på Instagram er viktigere enn aldri før!
markedsføring på instagram

Markedsføring på Instagram er viktigere enn aldri før!

Markedsføring på Instagram blir stadig viktigere for bedrifter som vil nå ut til sine kundegrupper. Nå som Facebook har åpnet opp for annonser via deres Power editor, har det aldri vært enklere å lage gode og relevante annonser der.

Instagram har nylig også klart å vokse seg større enn Twitter. Dette indikerer selvfølgelig til hvilken utrolig mulighet denne siden representerer for markedsførere, spesielt for dem som selger noe fysisk.

Men du vil fortsatt finne ut at mange firmaer er nølende med å investere både tid og penger i Instagram. Hvorfor er det slik? Ofte kan man grunne det i forvirring over hvilken type innhold de burde skape, samt hvilken type innhold som gir bra resultater på siden.

Hvordan ta unike bilder på instagram

Utenom alt annet, er nøkkelen til suksess på Instagram faktisk å ta flotte bilder. Instagram er en kunsterisk app som fremfor alt er til å vise frem det nydelige i det dagligdagse liv. Som ett firma, betyr dette å vise frem det nydelige i ditt produkt eller din nisje.

For å gjennomføre det, bør du begynne å tenke på komposisjon i bildene dine og hvordan ett bilde kan potensielt fortelle en historie.

Hvordan kan ett bilde fortelle en historie? Ett eksempel er muligens å vise frem et tomt vinglass med leppestift merker rundt kanten og en flamme som brenner utenfor fokus i bakgrunnen. Kanskje føtter som dveler i døråpningen. Dette forteller en historie om en romantisk aften som har kommet til en ende, og seerne er frie til å fantasere rundt detaljene om resten av kvelden.

markedsføring på instagram

På samme vis kan et bilde av en gymmatte slengt på gulvet ved en protein shake, hinte til en treningsøkt. Kanskje det er høretelefoner der også, samt gjørmete joggesko, som henviser til at det har vært regn mens man løp. Bildeteksten er kanskje noe som «Ingen unnskyldinger», noe som tilsier at selv på regnfulle dager, bør vi fortsatt ta på løpeskoene og ta oss en treningsøkt.

Om du selger joggesko, et vinmerke, er disse fotoene mer effektive enn å bare vise produktene i sin vanlige form – bildene setter produktet ditt i en kontekst og de ‘viser livsstilen’.

Vis livsstilen.
Når du selger et produkt, selger du faktisk alltid en ‘verdivurdering’. Med andre ord, du selger livsstilen eller forbedringen som produktet ditt lover. Du selger ikke fett-fri yoghurt…. du selger magemuskler!

Å forstå dette skillet er veldig viktig som en markedsfører fordi det burde være verdivurderingen som virkelig får publikumet ditt begeistret – snarere enn selve produktet du selger. På samme vis, mennesker liker å se bilder som skaper en slags emosjonell respons i dem.

Tenk på dette og begynn med å komponere bildene dine på en mer interessant måte som engasjerer i stedet for å fortelle, og du vil snart begynne å se gode resultater med markedsføring på instagram.

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: