Innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering går hånd i hånd
innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering går hånd i hånd

Innholdsmarkedsføring er i vinden som aldri før og dette er på mange måter en bra ting. Å lage bra innhold (og mye av det) vil alltid være noe av det beste du kan gjøre for din synlighet i søkemotorer og sosiale medier. Under leser du mer om hva som er viktig når du jobber med innholdsmarkedsføring og hvorfor dette hjelper deg høyere opp i Google.
innholdsmarkedsføring

Det fine med å ha et godt fokus på innholdsmarkedsføring, er at dette samtidig hjelper deg med søkemotoroptimalisering på flere måter.

Dette er nært beslektet, selv om det ikke kan sies å være 2 sider av samme sak heller.

Tenk på SEO som smalere og mer teknisk, mens innholdsmarkedsføring er bredere og overordnet. SEO skaper etterspørsel mens innholdet ditt skal tilfredsstille denne etterspørselen.

Innholdsmarkedsføring kan forklares på følgende måte:

«En strategi for markedsføring som går ut på å produsere innhold som er av interesse for personer som bedriften definerer som potensielle kunder.»

 

Det som gjør at disse to hører så godt sammen, er at søkemotoroptimalisering (SEO) trenger innhold for å virke. Og du trenger å optimalisering dette innholdet du lager for at det skal få mest mulig trafikk.

Egentlig er det litt spesielt at dette med innholdsmarkedsføring har blitt så populært den siste tiden, for det er på langt nær noe nytt. Dette er brukt i trykte medier og på nett i lang tid, men det er positivt for alle at fokuset på dette har kommet. For godt innhold er til syvende og sist alltid bra.

Før du i det hele tatt begynner å produsere masse innhold for å glede dine brukere, starter jobben alltid med å analysere hva dine brukere og potensielle kunder er opptatt av.

Analysen bør da dreie seg om:

– Hva er dine lesere opptatt av.

– Interessert i å vite mer om.

– Hva søker de å få svar på.

– Hva drømmer de om.

Når du vet dette kan du gå i gang med å lage en plan for å produsere innhold som svarer til dette, med innhold til ditt nettsted.

De som feiler med innholdsmarkedsføring er de som tror dette dreier seg i hovedsak å lage innhold og å få folk til å se dette innholdet.

I virkeligheten handler det om: bygge autoritet i din nisje, skape gode relasjoner, bygge tillit, være tilgjengelig og øke bevisstheten til dine lesere.

Slik at dine prospekter skal tenke på deg når de er klar til å kjøpe.

For å lykkes med innholdsmarkedsføring er dette viktig:

– En god analyse og plan for hvordan du skal produsere og distribuere innholdet du skaper.

– Produsere godt, nyttig, og lærerikt innhold som dine brukere vil like deg for.

– Oppdatere med nytt innholdt ofte. En gang i uken holder bare ikke. Her må du tenke at det skal oppdateres flere gang om dagen.

– At innholdet spres i alle dine sider på internett (I sosiale medier, nyhetsbrev mm.) Og at du gjør det enkelt for dine brukere å spre ditt innhold videre.

Det fine som nevnt med godt innhold er at det også hjelper deg i søkemotorene på grunn av bl.a. følgende årsaker:

– Google liker at du ofte oppdaterer dine sider, og tenker at du relevant.

– Google liker og favoriserer godt innhold. Det er dette de vil ha mest mulig av i deres søkemotor ganske enkelt.

– Godt innhold skaper mange muligheter for at andre linker til dine sider (Og linker er fortsatt en sentral del av SEO).

– Innholdet du skaper kan brukes på mange måter, og gjør at dine sosiale sider også holdes oppdatert. Dette fører dermed til flere linker herfra.

 

Det var noen ord jeg ville skrive om dette aktuelle temaet, og jeg håper du synes det var nyttig.

Jeg svarer alltid på spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt. :)

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: