Hvordan LinkedIn markedsføring kan hjelpe din bedrift - Fredrik Blanke
markedsføring på linkedin

Hvordan LinkedIn markedsføring kan hjelpe din bedrift

LinkedIn markedsføring bør absolutt være en del av din strategi for å skaffe nye kunder.

Hvorfor Linkedin?
LinkedIn ble grunnlagt i desember 2002 og lansert i mai 2003. Nettverket har over 313 millioner registrerte brukere fra over 200 land og territorier.

Standard LinkedIn profiler er rettet mot profesjonelle så de kan fremme bedriften og bygge sitt nettverk. Disse fungerer nesten som en CV og lar folk vise frem sine beste sider og søke etter jobber eller klienter. Hvis du er en bedrift så må du sette opp en bedriftsside. I likhet med en Facebook side så får man tilgang og kan administrere denne fra din hovedprofil, men bedriftssiden vil ha din bedrifts merkenavn og logo istedenfor ditt bilde. Linkedin markedsføring fungerer naturlig nok spesielt godt for B2B.

Til forskjell fra en Facebook side, så vil en bedriftsside på LinkedIn inkludere et ”utstillingsvindu”, som før het ”Produkter og tjenester” . Ideene bak en slik utstillingside er essensielt at firmaet kan vise frem de forskjellige tjenestene de tilbyr. Så hvis du har en nettside, så bør denne komme frem her. Her er det mulig å få frem en viktig forskjell, nemlig at merkevarenavnet til din bedrift og navnet på nettsiden kan være forskjellig. Dermed kan du ha og fremme flere forskjellige merkenavn samtidig.

Microsoft er et godt eksempel: de har satt opp en ”Microsoft” selskapside, og har et utstillingsvindu for sider som viser frem ”Windows”, ”Xbox”, ”Microsoft Band”, ”Surface” mm.
Ettersom LinkedIn handler om profesjonelle nettverk så er det svært nyttig for B2B arbeid og den kan også gi direkte salg.

En tilleggsfunksjon hos Linkedin inkluderer ”Bedriftsoppdateringer” som lar deg skrive innlegg på vegne av din bedrift (istedenfor fra deg personlig) og ”målrettet bedriftsoppdateringer” lar deg legge ut innlegg som vil bli sett av et spesifikt tverrsnitt av ditt publikum – for eksempel kan du legge ut et innlegg som du ønsker at skal bli sett av nøkkel beslutningstakerne i andre bedrifter. Du kan bruke denne for å diskutere interne forhold med resten av bedriften og denne funksjonen har mange flere nyttige bruksområder.

Tilleggstriks for Linkedin markedsføring:

linkedin markedsføring

LinkedIn har enda flere triks og funksjoner i ermet som er spesielt gode for bedrifter. En spesielt praktisk funksjon er muligheten til å se på andre brukere og så se hvordan dere kan være knyttet sammen. Hvis du ikke allerede er koblet sammen så kan du oppdage at dere er kun er to tilkoblinger fra hverandre – noe som betyr at du nå kan arrangere å bli introdusert. Videre så kan du også bruke noe som heter ”InMail” for å sende meldinger til personer som er koblet til deg.

Tilslutt så har man muligheten til å se hvem som er «opinionsledere» i ditt nettverk. Så LinkedIn er svært nyttig når det kommer til å skape forbindelser og finne andre bedrifter og bloggere man kan samarbeide med. Søk opp en viktige blogger i din nisje og se om det er mulig å få til samarbeid med din bedrift.

LinkedIn er og et svært effektivt verktøy for nettverksbygging. Hvis du deltar på nettverksarrangementer, så kan du også benytte muligheten til å sørge for at personene du møter blir til langvarige og nyttige kontakter. To verktøy som kan hjelpe deg med dette er Rapportive (www.razosocial.com/linkedin-tools/) og FiveHundredPlus
(www.fivehundredplus.com).

Merk at du også kan bruke LinkedIn akkurat som du bruker Facebook eller Twitter, men mer målrettet mot et B2B publikum. Det er enkelt å dele innlegg, status oppdatering og mye mer på LinkedIn. Du kan også prøve ”LinkedId Pulse” som essensielt er en innebygget blogg plattform for å dele industri nyheter.

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: