Facebook Markedsføring: Utfordringer Og Løsninger For Bedrifter - Fredrik Blanke
facebook markedsføring utfordringer

Facebook Markedsføring: Utfordringer Og Løsninger For Bedrifter

facebook markedsføring utfordringerMarkedsføring på facebook for bedrifter var helt klart enklere for bare ett år tilbake. Det gjelder å være tidlig ute i sosiale medier for å få de største fordelene. Det som har blitt noen av de største utfordringene på Facebook nå, er at det stadig blir vanskeligere å være synlig med sine produkter og tjenester. Når konkurransen om plassen øker blir det selvsagt slik. Det er helt naturlig og ikke veldig vanskelig å forstå. Under skal jeg liste opp noen av utfordringene og hva som er løsningen..

Det handler om å tilpasse seg endringer når utfordringer oppstår. Gjør man ikke det har man tapt.

Noen av utfordringene på Facebook er nå som følger:

– Man når organisk ut til stadig færre og færre mennesker gjennom dine Facebook sider.
Med andre ord betyr det at når du gjør en oppdatering på din Fascebook side, så vil færre få din melding opp i sin nyhetsstrøm.

Dette fordi Facebook har laget en algoritme på hvor mange som skal vises din oppdatering, basert på den kvaliteten Facebook tror den har.
Basert på antall kommentarer, liker-klikk, delinger osv.

– Facebook påtvinger deg som bedrift dermed til å betale for å bli synlig. Dette gjennom å «booste» statusoppdateringer på Facebook sider,
eller ved å kjøpe annonser i sidefeltet og nyhetsstrømmen.

– Konkurransen på Facebook annonsering øker, og dermed også prisene.

Hvis du vil kan du under se en god video under som forklarer det første problemet jeg nevnte over:

Hva er så løsningene på nevnte utfordringer på Facebook?

1. Oppdater din Facebook side oftere. Det finnes flere verktøy som kan hjelpe deg med å få til dette, men viktigheten av å oppdatere ofte må ikke undervurderes.

2. Oppdater din Facebook side med innlegg av bedre kvalitet. Det som må være målet ditt må være å skape så mye engasjement som mulig på dine oppdateringer.
Desto flere vil selvsagt se ditt budskap uten at du trenger å betale et stort lass av annonsekroner.

Facebook i likhet med så mange andre sosiale medier, handler om å skape gode opplevelser og engasjement hos de som bruker siden. Bilder og video er spesielt bra metoder for å få liker-klikk, kommentarer og delinger.

3. Lag bedre Facebook annonser som også skaper mest mulig oppmerksomhet og/eller engasjement. Split-testing av annonser for å få høyere CTR er fortsatt den viktigste oppgaven
med Facebook annonsering.

Håper du synes denne oppsummeringen av det jeg ser som noen av de største utfordringene var nyttig.

Kommentarer eller spørsmål?
Du vet selvsagt hva du skal gjøre da :)

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: