Affiliate Markedsføring Som Spesialitet - Fredrik Blanke
affiliate markedsforing

Affiliate Markedsføring Som Spesialitet

Affiliate markedsføring er hva jeg utvilsomt kan si både er en lidenskap og min spesialitet innenfor markedsføring på internett. Jeg har holdt på med dette i over 7 år og føler jeg besitter et hav av kunnskap på området. Jeg har bakgrunn som affiliate manager, publisher (affiliate) og annonsør. All denne kunnskapen føler jeg også har vært gull verdt med tanke på all virksomhet jeg i dag bedriver på nett.

Hvis du tilfeldigvis skulle lure på hva affiliate markedsføring egentlig betyr, så er vel den beste forklaringen at det handler om prestasjonsbasert markedsføring.
Hvor man som oftest får betalt en provisjon for salg av andre sine produkter og/eller tjenester.

affiliate markedsføring

Så hvorfor liker jeg akkurat affiliate business så godt? Det skal jeg forklare deg under.

Kort fortalt er jeg rett og slett over gjennomsnittlig glad i å selge produkter og tjenester på nett.
For å gjøre det må man jo faktisk ha å noe å selge ikke sant? Derfor har det for meg alltid vært så praktisk å selge andre sine produkter med en hyggelig provisjonsutbetaling til meg.

Det er ikke til å stikke under en stol at produktutvikling kan være svært krevende, kostbart og ta lang tid. Med affiliate markedsføring åpnes bokstavelig talt en hel verden av muligheter for produkter man kan selge på nett. Bare man er medlem av et affiliate nettverk, så er man klar til å selge andre sine produkter.

En annen viktig grunn til at jeg liker affiliate business så godt, er at det er skalerbart. Skalerbarhet er viktig for meg.
Med det mener jeg at man kan selge et stort (eller ubegrenset) antall produkter, uten at utfordringene vokser proporsjonalt innen f.eks. vareproblemer, leveringsproblemer, regnskap, osv. osv.

Mine mest anbefalte affiliate nettverk i Norge uavhengig om du er publisher eller annonsør er hva jeg nå kommer til under.

Beste affiliate nettverk med norske kampanjer:

1. Adservice Media
2. Netbooster
3. TradeTracker
4. Tradedoubler
5. Zanox

Alle disse selskapene er 100% seriøse og kan stoles på.
Jeg har forøvrig hatt personlige møter med alle utenom Zanox, og det er veldig hyggelige og flinke folk som jobber her.

Noen nettverk jeg kan anbefale for kampanjer utenfor Norden:

1. Maxbounty
2. Commission Junction
3. Clickbank
4. Neverblue
5. Clickdealer

Det jeg kan si er at uansett om du er publisher eller annonsør, kan affiliate markedsføring være en meget lukrativ og smart måte å markedsføre produkter og tjenester på. Jeg kan ikke påstå at det egner seg for absolutt alle bransjer, men for mange vil det være hensiktsmessig å prøve for å øke sin omsetning.

Performance marketing er et begrep som også gjerne brukes en del når man snakker om affiliate markedsføring, men dette er egentlig noe som ligger på et mer overordnet nivå, mens affiliate virksomhet blir en type underkategori.

Under kan du se en video som forklarer forskjellen mellom performance marketing og affiliate markedsføring:

Det er mye mer jeg kunne skrevet om dette emnet, men jeg lar det bli med dette for denne gang. Har du spørsmål eller kommentarer så regner jeg med du finner ut hva du skal gjøre 🙂

markedsføring på nett

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: