7 Tips For En Bedre Nettbutikk - Fredrik Blanke

7 Tips For En Bedre Nettbutikk

Nettbutikk tips

Alle som driver nettbutikk har rett og slett ikke råd til ikke å være pinlig nøyaktige med detaljene.

Det er likevel enkelte ting man bør passe ekstra godt på å få riktig, som kundene ser ekstra mye på før de evt. velger å handle hos nettopp deg.

Her er mine 7 tips for en bedre nettbutikk:

1. Skriv gode produkttekster.

Produktene i enhver nettbutikk er det som bør stå i fokus. Hva er vel da ikke mer hårreisende for kunder enn å bli møtt av produkttekster fulle av skrivefeil, bruk av Google Translate eller det som verre er. Produkttekstene bør være lett synlige med informasjon om frakt, størrelse, vekt og andre relevante detaljer.

2. Bruk gode bilder av produktene dine!

I tillegg til gode produkttekster bør nettbutikken ha masse gode produktbilder å vise fram. Store og tydelige bilder i høy kvalitet øker salg. Det har studier tydelig bevist. Gode bilder hjelper også for å redusere spørsmål og klager fra kunder. Husk å ha flere bilder for hvert produkt og gjerne fra flere vinkler.

3. Betingelser og informasjon om nettbutikken bør være lett tilgjengelig.

En av de tingene nye kunder spesielt ser etter før de handler, er hvem som står bak nettbutikken, hvordan man kan komme i kontakt med kundeservice osv.
Derfor bør dette være enkelt for de besøkende i nettbutikken å finne.

4. Bruk et godt webanalyse program.

Viktigheten av å aktivt bruke et godt webanalyse program for å se hvordan kundene beveger seg i butikken kan ikke understrekes nok.
Google Analytics er her mer eller mindre enn selvfølge, men dersom du vil ha enda mer informasjon på hvordan kundene oppfører seg er f.eks. Clicktale også en mulighet.

5. Ha gode søkefunksjoner i butikken.

En god nettbutikk bør ha muligheter for å sortere/filtrere produkter basert på ulike egenskaper.
I tillegg er det viktige med god søkefunksjonalitet.

6. Ha tydelige og gode kjøpsutløsende knapper.

Den kjøpsutløsende kjøpsknappen er spesielt viktig. Uten klikk på den blir det ingen salg.
Enhver kjøpsknapp bør ha en lett synlig farge, enkel og tydelig tekst, og en god størrelse.

7. Fremhev god kundeservice i nettbutikken.

Det er viktig at det er enkelt å komme i kontakt med kundeservice. Derfor er det en stor fordel med å ha et telefonnummer lett synlig.
Live-chat er også en fordel for mange som ikke ønsker å plukke opp en telefon. E-post og kontaktskjema muligheter er en selvfølge.

Dette var mine 7 raske tips for en bedre nettbutikk.
Håper du likte det du leste. Kom gjerne med innspill og forslag til hva du mener mangler og hva som er viktig med nettbutikk og ehandel generelt.

Om fredrik

Fredrik Blanke er en etablert nettmarkedsfører og gründer. Fredrik har gjennom sine erfaringer fått en omfattende forståelse rundt det å markedsføre produkter og tjenester på nett.

følg meg her:

Skriv en kommentar: